BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
piskótához:
- 10 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 200 g liszt
- 10 g sütőpor
túrókrémhez:
- 3 dl tej
- 390 g kristálycukor
- 40 g vaníliacukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 300 g szendvics margarin
- 0.5 kg túró
- 2 db citom
- 20 g vaníliacukor
Allergének:
áttekitése
- 110 db tojásból két lap piskótát sütünk: Tojásokat különválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük úgy, hogy mikor már habszerű hozzá pergetjük a cukrot és a sárgáját is hozzáadjuk. Tovább habosítjuk majd fakanállal bekavarjuk óvatosan a lisztet amibe a sütőpor el van keverve. Ezt a műveletet lassan kíméletesen végezzük nehogy összeessen!
- 2Két piskótalapot készítünk papírozott sütőlemezen, 180 C°-ra előmelegített sütőben.
- 3Közben elkészítjük a krémet: 2 dl tejet, 260 gr cukrot, 40 gr vanília cukrot feltesszük főni. Mikor fő besűrítjük az 1 dl tejjel elkevert vaníliás pudingporral. Beforraljuk. Félig hűtjük majd kikeverjük a margarinnal.
- 4A fél kg túrót, 2 kis citrom héját és levét, 130 gr cukorral és 20 gr vaníliás cukorral összedolgozzuk és a krémhez keverjük.
- 5A kész túrókrémet a két piskótalap közé kenjük.
- TTetejét porcukorral megszórhatjuk!
Hozzászólások (1):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Marianka
2020.10.08. 12:28
nagyon finom és egyszerű elkészíteni.