BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
leves
- 500 g meggy
- 150 g cukor
- 200 ml tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 200 ml tejszín
- 40 g édes zabkeksz
- 1 db fahéj
- 8 db szegfűszeg
sorbet
- 300 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- 150 g cukor
- 100 ml joghurt
- 0.25 db citrom
- 100 ml meggyleves
Allergének:
áttekitése
- 1Redukciót készítünk /fűszerkivonat/: Az egész fahéjat és a szegfűszegeket 4 dl vízben, alacsony lángon főzzük, legalább 10 percig, majd pihentetjük még 10 percig.
- 21,5 liter vizet felforralunk, hozzá szűrjük a redukciót, hozzátesszük a cukrot, a meggyet, kb 10 percig főzzük. A tejfölt, tejszínt, pudingport hideg vízzel simára keverjük ezzel besűrítjük a levest. Jeges vízben hűtjük.
- 3A Sorbet készítéshez az alapanyagokat beletesszük egy konyhai aprítógépbe /a gyümölcsöt fagyosan/, krémes állagúvá aprítjuk, ízlés szerint ízesítjük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Vigyázzunk ne fagyjon nagy keményre!
- 4Tálalás: A zabkekszet durvára törjük, 2db kanállal a sorbetet formázzuk és felöntjük a levessel.
- TFagyasztott meggyből is készíthetjük!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást