BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
hús
- 800 g jércemell filé
- 50 ml étolaj
- 50 g teavaj
- 1 szál friss kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- szárnyas fűszer
köret
- 500 g zöldborsó
- 200 g burgonya
- 50 g vöröshagyma
- 50 ml étolaj
- 40 g teavaj
- 300 ml alaplé
Allergének:
áttekitése
- 1A húsokat formázzuk, befűszerezzük, forró serpenyőben olajon minkét oldalát megpirítjuk /elősütés/.
- 2Hozzáadjuk a vajat, kakukkfüvet 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük (ez az idő függ a hús vastagságától). Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor száraz lesz! Tálalásig letakarva pihentetjük.
- 3A köret elkészítéséhez a finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát. Még 5 percig pároljuk, fűszerezzük, majd felöntjük az alaplével és készre főzzük.
- 4Ha a zöldségek megpuhultak leszűrjük. A főzőlevet ne öntsük ki! Konyhai aprítógépben kevés főzőlével, vajjal, rusztikusra (ne teljesen krémmé) aprítjuk, ízlés szerint ízesítjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást