BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 100 g búzadara
- 150 g cukor
- 40 g vaníliacukor
- 500 g túró
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 25 g teavaj
- 100 g mangó püré
- 100 g eper püré
- 150 g panko morzsa
- 50 g cukor
Kóstólj meg itt!
3909 Mád
Kossuth Lajos u. 19 - 21.Indulás
Kossuth Lajos u. 19 - 21.Indulás
Allergének:
áttekitése
- 1Hagyományosan tejbegrízt készítünk (tejet felforraljuk, folyamatos keverve hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót), szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzákerül a citrom és a narancs reszelt héja, fél citrom, fél narancs leve, ízlés szerint ki mennyire szereti citrusosan.
- 2Formázzuk, vizes kézzel, vagy fagyi kanállal. Hűtőben folpackkal letakarva pihentetjük.
- 3Panko morzsát száraz serpenyőben arany sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vajat, pici cukrot. Amikor elkészült öntsük ki egy tálba, nehogy a forró serpenyőtől túlpiruljon a morzsánk.
- 4Tálalás előtt forgassuk meg a gombócokat a morzsában. Tegyünk a tányérra a kétféle püréből és tegyük mellé a gombócokat. A pürét friss, érett gyümölcsökből is elkészíthetjük botmixerrel
- TKészíthetjük laktóz mentes alapanyagokból is (ricotta, orda, laktózmentes tej-vaj) így tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják! Panko morzsa helyett natúr, tört zabkekszbe is forgathatjuk. A pürét kiválthatjuk dzsemmel is.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást