BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
piros zsemle:
- 250 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 20 g cukor
- 250 ml tej
- 100 ml joghurt
- 4 g sütőpor
- 50 ml cékla püré
- 1 kk. só
- 1 db tojás
hal rilett
- 400 g süllő filé
- 1 db citrom
- 30 g burgonya püré pehely
- 40 g teavaj
- só
- fehér bors
- friss koriander
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 80 g panko morzsa
- 400 ml étolaj
tálaláshoz
- 100 ml cékla majonéz
- 50 g ruccola saláta
- 100 g cékla (főzött)
- 2 db piros retek
Allergének:
áttekitése
- 1A zsemle elkészítése: A lisztet keverőtálba szitáljuk. 1dl tejet langyosítunk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt, letakarva felfuttatjuk. Hozzáadjuk a szitált liszthez, és a maradék langyos tejjel, céklapürével és joghurttal dagasztjuk (kézzel vagy konyhai robotgép dagasztószárával). Puha, rugalmas tésztát kell kapnunk. A felhasznált folyadék mennyisége függ a liszt minőségétől. Letakarva meleg helyen 20 percig kelesztjük, a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 cm vastagra nyújtjuk és 6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 8 db zsemlét formázzunk! A tepsibe sütőpapírra rakjuk, megkenjük a felvert tojással, 10 percet még kelesztjük,160 °C-on, kb. 25 percig sütjük.
- 2A halfiléket késsen apróra vágjuk, vagy konyhai aprítóval rusztikusra aprítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, sóval, fehér borssal, finomra vágott korianderrel, fél citrom reszelt héjával, kevés facsart levével, olvasztott vajjal. Burgonya püré pehellyel formázható állagúra sűrítjük, ennek a mennyisége a hal fajtájától függ. 40-60 grammos golyókat formázunk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bő zsiradékban alacsony hőmérsékleten sütjük. (Kb 8 db lesz belőle)
- 3A zsemléket kettévágjuk, grill serpenyőben megpirítjuk, megkenjük cékla majonézzel, rá a ruccola, "cékla carpacció" (vékonyra szeletelt főtt cékla), a rilette, mellé a vékonyra szeletelt retek.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást