Solymosi Attila
Solymosi Attila receptje!

Halburger

123 szint
60 perc
4
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
zsemle
  • 250 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 20 g cukor
  • 300 ml tej
  • 100 ml joghurt
  • 4 g sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 kk.
halpogácsa
  • 400 g süllő filé
  • 1 db citrom
  • 30 g burgonya püré pehely
  • 40 g teavaj
  • fehér bors
  • friss koriander
tálaláshoz
  • 100 ml majonéz
  • 1 kk. cékla por
  • 50 g ruccola saláta
  • 100 g cékla (főzött)
  • 4 db koktélparadicsom
00 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Halburger
00 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár
  • 1
    A zsemle elkészítése: A lisztet keverőtálba szitáljuk. 1dl tejet langyosítunk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt, letakarva felfuttatjuk. Hozzáadjuk a szitált liszthez, és a maradék langyos tejjel és joghurttal dagasztjuk (kézzel vagy konyhai robotgép dagasztószárával). Puha, rugalmas tésztát kell kapnunk. A felhasznált folyadék mennyisége függ a liszt minőségétől. Letakarva meleg helyen 20 percig kelesztjük, a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 cm vastagra nyújtjuk és 6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe sütőpapírra rakjuk megkenjük tojással,10 percet még kelesztjük,160 °C-on, kb. 25 percig sütjük.
  • 2
    Halpogácsa: A halfiléket késsel apróra vágjuk, vagy konyhai aprítóval rusztikusra aprítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, finomra vágott korianderrel, fél citrom reszelt héjával, kevés facsart levével. Burgonyapüré pehellyel formázható állagúra sűrítjük, ennek a mennyisége a hal fajtájától függ, kb 8 cm pogácsaszaggatóba préseljük (100 g hal/fő), elkészítésig hűtőben tároljuk. Sütés tapadásmentes kivajazott tálban, 180°C előmelegített sütőben, 6 perc.
  • 3
    Cékla majonézt 1dl majonéz és 1 kávéskanál céklapor összekeverésével nyerhetünk (ha bioboltban kapható céklaporunk nincs, akkor kb 30 g céklapürét használjunk fel, amit botmixerrel pürésítünk).
  • 4
    A tálalásnál a zsemléket kettévágjuk, grill serpenyőben megpirítjuk, megkenjük cékla majonézzel, rá a ruccola, halpogácsa, 1-1 félbevágott koktélparadicsom, a főtt céklát vékony szeletekre vágjuk ("cékla carpacció")
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS