BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
zsemle
- 250 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 20 g cukor
- 300 ml tej
- 100 ml joghurt
- 4 g sütőpor
- 1 db tojás
- 1 kk. só
halpogácsa
- 400 g süllő filé
- 1 db citrom
- 30 g burgonya püré pehely
- 40 g teavaj
- só
- fehér bors
- friss koriander
tálaláshoz
- 100 ml majonéz
- 1 kk. cékla por
- 50 g ruccola saláta
- 100 g cékla (főzött)
- 4 db koktélparadicsom
Allergének:
áttekitése
- 1A zsemle elkészítése: A lisztet keverőtálba szitáljuk. 1dl tejet langyosítunk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt, letakarva felfuttatjuk. Hozzáadjuk a szitált liszthez, és a maradék langyos tejjel és joghurttal dagasztjuk (kézzel vagy konyhai robotgép dagasztószárával). Puha, rugalmas tésztát kell kapnunk. A felhasznált folyadék mennyisége függ a liszt minőségétől. Letakarva meleg helyen 20 percig kelesztjük, a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 cm vastagra nyújtjuk és 6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe sütőpapírra rakjuk megkenjük tojással,10 percet még kelesztjük,160 °C-on, kb. 25 percig sütjük.
- 2Halpogácsa: A halfiléket késsel apróra vágjuk, vagy konyhai aprítóval rusztikusra aprítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, finomra vágott korianderrel, fél citrom reszelt héjával, kevés facsart levével. Burgonyapüré pehellyel formázható állagúra sűrítjük, ennek a mennyisége a hal fajtájától függ, kb 8 cm pogácsaszaggatóba préseljük (100 g hal/fő), elkészítésig hűtőben tároljuk. Sütés tapadásmentes kivajazott tálban, 180°C előmelegített sütőben, 6 perc.
- 3Cékla majonézt 1dl majonéz és 1 kávéskanál céklapor összekeverésével nyerhetünk (ha bioboltban kapható céklaporunk nincs, akkor kb 30 g céklapürét használjunk fel, amit botmixerrel pürésítünk).
- 4A tálalásnál a zsemléket kettévágjuk, grill serpenyőben megpirítjuk, megkenjük cékla majonézzel, rá a ruccola, halpogácsa, 1-1 félbevágott koktélparadicsom, a főtt céklát vékony szeletekre vágjuk ("cékla carpacció")
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást