Solymosi Attila receptje!
Rozé sertésszűz sült aszalt paradicsomos zöldbabos kuszkusszal
123
szint
35
perc
4
fő
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
sertés szűz
- 800 g sertés szűz
- 30 ml olaj
- 40 g teavaj
- 20 ml szójaszósz
- 80 ml zöldség alaplé
- só
- őrölt színes bors
- 1 ág friss rozmaring
köret
- 400 g kuszkusz
- 120 g zöldbab
- 40 g teavaj
- 50 g aszalt paradicsom olajban
- 900 ml zöldség alaplé
- 2 szál petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
Allergének:
áttekitése
- 1A húst lehártyázzuk, formázzuk, sózzuk bekenjük az olajjal, a serpenyőt felforrósítjuk, kevés forró zsiradékon gyorsan megpirítjuk a húst, a koncentrált hő hatására egy kéreg képződik a hús felületén, ami magába zárja nedveket és az ízanyagokat, ez a kéregképzés. Ezután fűszerezzük frissen őrölt színes borssal a rozmaring ággal, és a vajjal.
- 2180°C sütőben - a hús vastagságától függően -10-12 percig sütjük majd a sütőből kivéve meglocsoljuk szója szósszal. Letakarva tálalásig pihentetjük. (Próbáljunk úgy időzíteni hogy a hús tálalás előtt készüljön el, mert újramelegítés esetén minőség vesztés érheti.)
- 3A serpenyőben maradt szaftot kevés alaplével visszaforralva készítsünk mártást!
- 4A 800 ml alaplét felforraljuk és ráöntjük a kuszkuszra, letakarjuk és 15 percig állni hagyjuk, egyszer kétszer átkeverjük.
- 5A zöldbabot kb. 4 cm darabokra törjük, az alap lében roppanósra főzzük jeges vízbe hűtjük, az aszalt paradicsomot zsülienre vágjuk.
- 6Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk és hozzáadjuk az aszalt paradicsomot olajával együtt és a zöldbabot, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és a frissen vágott petrezselyemzöldet. Átforgatjuk, ha szükséges után ízesítjük sóval, borssal.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást