
Solymosi Attila receptje!
Zöldborsó krémleves ropogós morzsában sült mangalica rilettel
123
szint
180
perc
4
fő
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
leves
- 100 g vöröshagyma
- 400 g zöldborsó
- 150 g burgonya
- 100 g vaj
- 250 ml tejszín
- 1.5 l zöldség alaplé
- 12 db borsó héj
- borsó hajtás
- só
- őrölt fekete bors
mangalica rilette
- 500 g mangalica hasalja
- 100 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 100 g zsír
- 1 kk. mustár
- 2 db babérlevél
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 150 g durva zsemlemorzsa
- 400 ml olaj
- petrezselyemzöld
- rozmaring ág
- só
- őrölt fekete bors
Allergének:
áttekitése
- 1A finomra vágott vöröshagymát a vaj felén üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a friss zöldborsót és a megtisztított kockára vágott burgonyát. Pár percig még pároljuk, majd felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, puhára főzzük.
- 2Botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük ne maradjon benne a borsóhéj. Visszatesszük és a tejszínnel és vajjal újra forraljuk. (Ha sűrű, akkor az alaplével krémleves állagúvá hígítjuk, ízlés szerint után ízesítjük. Az alap receptben a levest tejfölös habarással sűrítjük, de most burgonyával és a saját anyagával sűrítettük így kímélő étel.) A borsó héjat sós vízbe főzzük roppanósságig és jeges vízbe hűtjük.
- 3A húst fűszerezzük, beletesszük sütőzacskóba, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, zellerszárat, zsírt, a vöröshagymát a héjával, csak jól mossuk meg és vágjuk 4 felé. A fokhagyma gerezdeket csak roppantsuk össze, 130°C sütőben kb 2-3 óra alatt omlósra sütjük.
- 4A húst, vagy szálaira szedjük, vagy össze vágjuk. A sütő zsiradékot átszűrjük és alacsony lángon kiforraljuk, hogy csak zsír maradjon. Lehűtjük.
- 5A lehűlt húst keverő tálba rakjuk, ízesítjük, sóval, borssal, mustárral, finomra vágott petrezselyemzölddel. A hús mennyiségéhez képest 15% legyen a zsiradék, jól lehűtjük, 50-60 gramm gombócokat formázunk és hagyományos módon panírozzuk. Bő olajban arany barnára sütjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást