Solymosi Attila
Solymosi Attila receptje!

Zöldborsó krémleves ropogós morzsában sült mangalica rilettel

123 szint
180 perc
4
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
leves
  • 100 g vöröshagyma
  • 400 g zöldborsó
  • 150 g burgonya
  • 100 g vaj
  • 250 ml tejszín
  • 1.5 l zöldség alaplé
  • 12 db borsó héj
  • borsó hajtás
  • őrölt fekete bors
mangalica rilette
  • 500 g mangalica hasalja
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 100 g zsír
  • 1 kk. mustár
  • 2 db babérlevél
  • 3 db tojás
  • 100 g liszt
  • 150 g durva zsemlemorzsa
  • 400 ml olaj
  • petrezselyemzöld
  • rozmaring ág
  • őrölt fekete bors
5.01 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Zöldborsó krémleves ropogós morzsában sült mangalica rilettel
5.01 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller
  • Mustár
  • 1
    A finomra vágott vöröshagymát a vaj felén üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a friss zöldborsót és a megtisztított kockára vágott burgonyát. Pár percig még pároljuk, majd felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, puhára főzzük.
  • 2
    Botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük ne maradjon benne a borsóhéj. Visszatesszük és a tejszínnel és vajjal újra forraljuk. (Ha sűrű, akkor az alaplével krémleves állagúvá hígítjuk, ízlés szerint után ízesítjük. Az alap receptben a levest tejfölös habarással sűrítjük, de most burgonyával és a saját anyagával sűrítettük így kímélő étel.) A borsó héjat sós vízbe főzzük roppanósságig és jeges vízbe hűtjük.
  • 3
    A húst fűszerezzük, beletesszük sütőzacskóba, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, zellerszárat, zsírt, a vöröshagymát a héjával, csak jól mossuk meg és vágjuk 4 felé. A fokhagyma gerezdeket csak roppantsuk össze, 130°C sütőben kb 2-3 óra alatt omlósra sütjük.
  • 4
    A húst, vagy szálaira szedjük, vagy össze vágjuk. A sütő zsiradékot átszűrjük és alacsony lángon kiforraljuk, hogy csak zsír maradjon. Lehűtjük.
  • 5
    A lehűlt húst keverő tálba rakjuk, ízesítjük, sóval, borssal, mustárral, finomra vágott petrezselyemzölddel. A hús mennyiségéhez képest 15% legyen a zsiradék, jól lehűtjük, 50-60 gramm gombócokat formázunk és hagyományos módon panírozzuk. Bő olajban arany barnára sütjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Mesterszakácsaink
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS