BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 300 g füstölt főtt sonka
- 400 g penne tészta
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 0.5 l tej
- cheddar sajt
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 tk. rozmaring
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. petrezselyem
- 0.5 csomag bébispenót
- olívaolaj
- só
Allergének:
áttekitése
- 1A sonkát felkockázzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk. Elkészítjük a sajtmártást: a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az előre felforralt tejjel.
- 2Felforraljuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket (érdemes fűszerzacskóba vagy teafikterbe tenni őket), majd forrástól számítva tíz percig lassú, gyöngyöző forrásban tartjuk, amíg sűrű mártásállagot nem kapunk. Amint ezt elértük, lehúzzunk a tűzről, hozzákeverjük a mustárt és az idő közben lereszelt sajtot (egy keveset hagyjuk a végére), és félretesszük.
- 3Míg a mártást készítjük , a tésztát forró sós vízben, a csomagoláson jelzett idő alatt al dentére főzzük.
- 4Ha megfőtt, leszűrjük, hőálló tálba helyezzük és rászedjük a sajtmártást és a sonkát, hozzákeverjük a bébispenótot. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg, majd fedetlenül, 200 C-os sütőben aranybarnára pirítjuk.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást