BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 5 ek. olívaolaj
- 85 g vaj
- 4 szelet csontos karaj
- 8 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 ág kakukkfű
- 1 marék zsálya
- 1 tk. szárított zsálya
- 4 db babérlevél
Allergének:
áttekitése
- 1Forrósítsuk fel a sütőt 180 C-osra (gáz: 4-es fokozat). Vastag falú, nagy serpenyőben addig hevítsünk 2 ek olajat és 25 g vajat, amíg az utóbbi éppen barnulni kezd.
- 2A húst tegyük a serpenyőbe, és közepes hőfokon addig forgassuk benne, amíg szép színt kap. Ezután helyezzük fel a maradék olajat, adjunk hozzá ismét 25 g vajat és 10-15 perc alatt süssük meg benne a hagymát amely eddigre már majdhogynem karamellizálódik.
- 3A hagymát terítsük szét a hússzeleteken, szórjuk meg az egészet fokhagymával, kakukkfűvel, zsályával kis darabokban osszuk szét rajta a maradék vajat, és minden szelet tetejére tegyünk 1 babérlevelet. Sózzuk meg még egyszer fedjük le fóliával és süssük 45-60 percig.
- 4A húst és a hagymát tartsuk melegen, amíg a sütőből kivett sütőlevet besűrítjük. A szaftot kanalazzuk a sertésszeletekre, úgy tálaljuk.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást