BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
Paprikás csirkéhez
- 600 g csirkecomb
- 50 g füstölt szalonna
- 80 ml zsiradék
- 80 g vöröshagyma
- 80 g zöldpaprika
- 80 g paradicsom
- 150 g tejföl
- 150 ml tejszín
- 30 g liszt
- 1 tk. mustár
- 20 ml vaj
- só
- őrölt fekete bors
- fűszerpaprika
- babérlevél
Palacsinához
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 100 ml szóda
- 150 g liszt
- 80 ml étolaj
- só
- snidling szár
Allergének:
áttekitése
- 1Paprikás csirke: A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, beletesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, tovább pároljuk. Beletesszük a fűszerpaprikát, csirkecombot, fűszereket és ízletes pörköltöt készítünk.
- 2A megfőtt pörköltből kivesszük a csirke combokat lefejtjük a húst a csontról, késsel apróra vágjuk. A visszamaradt szaftot pürésítjük átszűrjük, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel vajjal dúsítjuk, ízlés szerint ha kell még, fűszerezzük.
- 3Az összevágott húst az elkészült mártással ízesítjük, és annyit teszünk hozzá hogy kenhető legyen az állaga.
- 4Palacsintát készítünk, közepére tesszük a húspépet, kis batyut formázunk belőle, a snidling szárral megkötjük. Paprikás mártást öntünk egy tűzálló tálba, belerakjuk a batyukat, és 160 fokos sütőben pici vízgőzzel 12 percig sütjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást