
Solymosi Attila receptje!
Narancsos sárgarépa krémleves, marha hátszín carpaccio
123
szint
80
perc
4
fő
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
leves
- 400 g sárgarépa
- 80 g vöröshagyma
- 80 ml étolaj
- 20 g teavaj
- 150 ml tejszín
- 200 ml narancslé 100%
- 800 ml zöldség alaplé
- só
- őrölt fekete bors
- méz
marha carpaccio
- 100 g marha hátszín tisztított
- 20 ml étolaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ág friss rozmaring
Allergének:
áttekitése
- 1A sárgarépát kissebb darabokra vágjuk, a zsiradékon pár percig pirítjuk (karamellizáljuk). Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, tovább pároljuk, majd felöntjük az alaplével, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, mézzel.
- 2Amikor megpuhult a répa, botmixerrel pépesítjük, átszűrjük, hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a főzőlapra és addig forraljuk míg megfelelő lesz a krémessége. Hozzáöntjük a narancslevet, ha szükséges még ízesítjük. Vaj darabkákat szórunk a tetejére. Narancslével már csak rövid ideig forraljuk így megmarad a frissessége!
- 3Carpacchio: Fontos hogy jó minőségű húsból készítsük! A megtisztított húst forró serpenyőben kevés zsiradékon rövid idő alatt körbesütjük (kéregképzés), levesszük a főzőlapról, sóval, frissen őrölt borssal, friss rozmaringgal ízesítjük. Háztartási fóliával formázzuk, fagyasztóban kristályosodásig fagyasztjuk. Tálaláskor lehelet vékonyra szeleteljük.
- THasználhatunk laktóz mentes tejszínt és vajat. Saját anyaga sűríti így az levesünk, és allergénmentes lesz.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást