Kollonay István
Kollonay István receptje!

Borzas szilvás

123 szint
120 perc
1 tepsi
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
kukoricalisztes piskóta
  • 7 db tojás
  • 140 g kristálycukor
  • 160 g kukoricaliszt
  • 5 g szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
kakaós barna linzertészta
  • 300 g liszt
  • 150 g kukoricaliszt
  • 100 g darált dió
  • 40 g kakaópor
  • 5 g szódabikarbóna
  • 200 g sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 2 db tojássárgája
töltés-díszítés
  • 1200 g házi szilvalekvár
  • porcukor
5.01 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Borzas szilvás
5.01 értékelés
Borzas szilvás
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • 1
    A darált diót, az átszitált kakaóport, lisztet és kukoricalisztet a szódabikarbónával, citrom héjával elkeverem. Darabokban a margarint hozzáadjuk, elmorzsoljuk. A porcukrot, vaníliacukrot összekeverjük a tojássárgájával, a fenti összetevőkkel bekeverjük, kézzel sima tésztává gyúrjuk. (FONTOS, hogy a tésztát ne gyúrjuk sokáig, éppen hogy csak összeálljon, mivel a magas cukor és zsírtartalma miatt túlgyúrva kezelhetetlenné válik!) Az így összeállított tésztát hűtőszekrényben pihentetjük 30-40 percig .
  • 2
    Pihentetés után átgyúrjuk és megfelezzük a tésztát. A feléből lapot nyújtunk (az lesz az alsó lap) sütőpapírral tepsibe helyezzük. Sütőlemez méret: 35x28cm A másik felét egy másik tepsi hátoldalán sütőpapírra reszeljük nagy lyukú reszelővel, előmelegített sütőben 180°C-on sütjük és ott hagyjuk kihűlni. VIGYÁZZUNK, a kakaós tésztán nem látjuk a pirulást, ne szárítsuk ki!
  • 3
    Míg a linzertészta sül, készítsük el a kukoricalisztes piskótát: A 7 tojás fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. A fehérjét elkezdjük habbá verni, mikor habszerű kezd lenni, fokozatosan belepergetjük a kristálycukrot, hozzátesszük a tojássárgáját, és a géppel tovább verjük.
  • 4
    A továbbiakban már óvatosan, spatulával keverjük hozzá a kukoricalisztben elkevert szódabikarbónát és fűszereket. A bekevert tésztát 180 °C-os előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben lapnak sütjük.
  • 5
    A betöltéshez készítsük elő a kakaós linzer lapot, kenjük meg a lekvár felével, helyezzük rá a kukoricalisztes piskótát, arra kenjük rá a szilvalekvár másik felét, és erre óvatosan csúsztassuk rá a "borzolt" tetőt. Pihentetés után szeleteljük és porcukorral hintsük.
  • T
    A beregi és szatmári tájegység két kihagyhatatlan alapanyaga - a házi főzésű szilvalekvár és a kukoricaliszt - teszi nagyszerűvé ezt a süteményt.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS