BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 2 db paprika
- 2 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db pepperoni
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 tk. porcukor
- 300 g paradicsomszósz
- 1 késhegynyi szárított oregánó
- 5 db bazsalikomlevél
- 2 tk. tengeri só
- 1Mossuk meg és töröljük szárazra a paprikákat. Szedjük ki a csutkát és a magokat, és vágjuk vékony csíkokra. Szeleteljük fel a fokhagymát. A csípős pepperoniból is vágjuk ki a csutkát és szedjük ki a magokat, ezt is vágjuk vékony csíkokra.
- 2Kicsit pirítsuk le a fokhagymát és a pepperonit olívaolajon, majd a paprikát is adjuk hozzá. Gyakran keverjük át, hogy ne égjen le. 2-3 perc után szórjuk meg porcukorral, hogy karamellizálódjon.
- 3Amikor a paprika barnulni kezd, adjuk hozzá a paradicsomszószt. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és fedő alatt pároljuk 10 percig a paradicsomszószban. Sózzuk meg, és fűszerezzük 1 késhegynyi oregánóval és a bazsalikomlevelekkel.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást