Telekonyha
Telekonyha receptje!

Ricottás spenóttal töltött sült palacsinta

123 szint
50 perc
4
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
palacsintához
  • 125 g liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 késhegynyi
  • 1 dl szóda
  • 5 ek. olaj
  • 40 g parmezán sajt
  • olívaolaj
töltelékhez
  • 400 friss spenót
  • 2 ek. extra szűz olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g ricotta
  • szerecsendió
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
szószhoz
  • 300 passzírozott paradicsom
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 kk. szárított oregánó
  • 1 kk. szárított bazsalikom
  • olívaolaj
  • 100 g tejszín
  • 16 db bazsalikomlevél
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
5.01 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Ricottás spenóttal töltött sült palacsinta
5.01 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • Tej
  • 1
    Keverjük össze a lisztet, a tojást, a tejet és a sót, és hagyjuk állni 10 percig a masszát. Adjuk hozzá a szódát is és keverjük el. Olajozzunk ki egy kb 20 cm átmérőjű palacsintasütőt fél kanál olajjal és süssük aranybarnára mindkét oldalát a tésztáknak. Összesen kb 12 palacsintát kell kapnunk.
  • 2
    Mossuk meg és csepegtessük le a spenótleveleket. Hevítsük fel az olívaolajat közepes hómérsékleten egy lábosban. Nyomjuk szét a fokhagymagerezdet, tegyük a forró olajba, és pirítsuk rövid ideig. Adjuk hozzá a nedves spenótleveleket, fedjük le az edényt, és csökkentsük a hőmérsékletet. Ha a spenót összeesett, hagyjuk kihűlni, de előtte vegyük ki a fokhagymát belőle. Keverjük aztán hozzá a ricottát, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
  • 3
    Osszuk el a spenótos keveréket a palacsintákon, tekerjük fel, és tegyük egy olívaolajjal kikent sütőformába.
  • 4
    Kevés olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, öntsük fel a passzírozott paradicsommal, fűszerezzük szárított bazsalikommal és oregánóval, pici sóval. Lassú tűzön, rövid ideig összefőzzük.
  • 5
    A forró paradicsomszószhoz keverjük hozzá a tejszínt, és bazsalikomlevelek felét és ízesítsük sóval, borssal. Öntsük le a palacsintát a tejszínes-paradicsomos szósszal és reszeljünk rá parmezánt.
  • 6
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, kapcsoljuk be a légkeverést, és süssük mintegy 20 percig a palacsintákat. Tegyük tányérokra, és díszítsük a megmaradt bazsalikomlevéllel.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Mesterszakácsaink
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS