BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 200 g sült császárszalonna
- 1 marék metélőhagyma
- extra szűz olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1Megtisztítjuk, felkockázzuk a sütőtököt, egy tálban kb 4 kanál olíva olajban megforgatjuk. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, sóval és szétzúzott fokhagyma gerezdekkel.
- 2Szétterítjük egy tepsiben a sütőtök kockákat és előmelegített 180 C' fokos sütőben kb 45-50 percig készre sütjük.
- 3Közben a sült császárszalonna darabot vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírra egy másik tepsibe szétterítjük. Olíva olajjal picit meglocsoljuk és a készülő sütőtök fölé helyezzük a sütőbe 15-20 percre.
- 4Míg sül a tök és szalonna, apró darabokra vágjuk a metélőhagymát.
- 5Az elkészült sütőtök kockák közé szalonna csipszeket tűzdelünk, pár csepp olíva olajjal meglocsoljuk, borsozzuk és megszórjuk a metélőhagymával (snidling).
- TVékonyra vágott combsonka szeletekkel is nagyon finom. Gazdagíthatjuk még krémes ricotta sajttal tálaláskor.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást