BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
pitéhez:
- 400 g liszt
- 1 db tojás
- 250 g sütőmargarin
- 1 kk. szódabikarbóna
- 100 g kristálycukor
- 2 ek. kakaópor
- 1 ek. tejföl
krémhez:
- 0.5 l tej
- 200 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 500 g tejföl
Allergének:
áttekitése
- 1A lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sütőmargarint elmorzsoljuk. A tejfölt, tojást, cukrot elkeverjük és összeadjuk a lisztes masszával. Begyúrjuk. Rövid ideig pihentetjük.
- 2Közben a krémet elkészítjük: Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, a vaníliás pudingporral besűrítjük és beforraljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, majd kihűtjük a töltéshez.
- 3Ketté osztjuk és kinyújtjuk a tésztát. Az egyiket sütőpapírral fedett vagy vékonyan zsírozott lisztezett lemezre tesszük. Egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös tölteléket, lefedjük a másik lappal, villával megszurkáljuk.
- 4180 C°on, előmelegített sütőben, 30 percig sütjük.
- 5Félhülten szeleteljük. Kihűlés után porcukorral hintjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást