BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tésztához:
- 1 kg liszt
- 600 g sütőmargarin
- 150 g trapista sajt
- 35 g só
- 3 dl tejföl
- 20 g élesztőpor
- 6 db tojás sárgája
kenéshez:
- 1 db tojás
Allergének:
áttekitése
- 1Lisztet, sót, margarint, lereszelt sajtot, elmorzsoljuk. Tojás sárgáját, élesztőt, tejfölt elmossuk és a kettőt tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy éppen csak simává dolgozzuk nem szabad sokáig gyúrni!
- 2Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét tojással kenjük. Hűtőben hűtjük.
- 30,5 cm széles és kb 8 cm–es szeletekre vágjuk, két vége felől becsavarjuk.
- 4180 C°-on 25 perc alatt készre sütjük.
- TSütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal, apróra reszelt sajttal.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást