BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tésztához:
- 900 g liszt
- 600 g szendvics margarin
- 300 g porcukor
- 3 db tojás sárgája
- 15 g sütőpor
töltelékhez:
- 1 csomag leszűrt magvalt meggybefőtt
- 0.5 csomag meggybefőtt leve
- 1 kk. őrölt fahéj
- 0.5 db citrom leve
- 70 g keksz morzsa
- 150 g sütésálló barack íz
tésztakenés, díszítés:
- 1 db tojás
- 5 ek. porcukor
Allergének:
áttekitése
- 1A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgát a porcukorhoz és eloszlatjuk benne, majd az egészet gyúrással egybedolgozzuk. Csak addig gyúrjuk míg összeáll és sima tésztát kapunk!
- 2Kinyújtjuk 4-5 mm vékonyra, kiszúrjuk 12-14 cm széles kiszúróval.
- 3Töltelék készítése: a töltelék minden hozzávalóját összekeverjük.
- 4A kiszúrt tészta közepébe tesszük a tölteléket és összehajtjuk. Tojással kenjük. Előmelegített sütőben 170-180 °C-on kb 25 perc alatt készre sütjük.
- 5Sütőből kivéve, még melegen porcukorral hintjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást