Keri Kitchen
Keri Kitchen receptje!

Francia citromkrémes tart

123 szint
90 perc
1 adag
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
tészta
  • 20 dkg liszt
  • 6.5 dkg porcukor
  • 0.5 kk.
  • 12.5 vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek. víz
krém
  • 4 db tojássárgája
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 db citrom leve
  • 3 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg vaj
00 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Francia citromkrémes tart
00 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • Tej
  • 1
    Elsőként a tészta hozzávalóit készítsük elő. Keverjük össze a száraz alapanyagokat /cukor, liszt, só/ egy nagy tálban. Válasszuk szét a tojást, és a sárgáját rakjuk bele a tálba, majd adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű vajat és a hideg vizet. Dolgozzuk jól össze a tésztát, formáljuk gombóccá, majd folpackba csomagoljuk be és pihentessük a hűtőben 35-40 percig.
  • 2
    A citromkrémhez válasszunk egy olyan tálat amit vízgőzön tudunk használni, ez fém vagy hőálló tál is lehet. Keverjük ki a tojásokat, tojássárgákat a cukorral jó habosra. Majd keverjük bele a citromok kifacsart levét, végül adjuk hozzá a citromhéjat. Fontos, hogy a citromokat reszelés előtt alaposan mossuk meg! Az alapkrémet rakjuk vízgőzre és addig keverjük folyamatosan amíg elkezd sűrűsödni. Akkor jó a krém ha beledugunk egy fakanalat a krémbe és azt bevonja mindenhol. Ekkor vegyük le a vízgőzről, majd egy szitán szűrjük át. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk hűlni.
  • 3
    A sütőt 190 fokra melegítsük fel. Vegyük elő a tésztát és egy gyümölcstortaformát vagy tart formát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, mindenképp nagyobbra, mint a forma. Ha régebbi a tortaformánk, akkor érdemes vajazni, lisztezni hogy ne ragadjon le a tészta. A kinyújtott tésztát helyezzük a tortaformába és a túlnyúló részeket igazítsuk a tortaforma oldalaihoz. A tésztára helyezzük sütőpapírt vagy alufóliát, hogy ne égjen meg, majd helyezzünk rá valamilyen száraz súlyt. Ez lehet nyers rizs vagy száraz bab. Helyezzük be 18 percre a tésztát a sütőbe.
  • 4
    Ha letelt ez az idő vegyük ki, óvatosan távolítsuk el a súlyt és a papírt, majd rakjuk vissza 3-4 percre a tésztát a sütőbe. Mikor megsült a tészta, akkor vegyük ki a sütőből és öntsük rá az időközben szoba hőmérsékletűre hűlt citromkrémet, majd 5 percre visszarakjuk a sütőbe.
  • 5
    Hagyjuk kihűlni, tálaláskor friss gyümölcsökkel tálaljuk!
  • T
    Tekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS