BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 2 ek. cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 200 g sűrített tej
- 250 g krémsajt
- 200 ml habtejszín
- 1 tk. vanilia aroma
- 150 g vajas keksz
- 80 g vaj
Allergének:
áttekitése
- 1220 g málnát a cukorral 1 evőkanál vízzel feltesszük főzni kb. 5 percig. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál vízzel elkeverjük, majd a málnához adjuk és hagyjuk felforrni. Ezt követően szitán átszűrjük, hogy ne legyen magvas.
- 2A sűrített tejet, krémsajtot (vagy mascarpone-t), vanília aromát habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg felvert habtejszínt.
- 3Egy szilikonos vekni formába (Ha nincs szilikonos forma fémbe is jó csak folpackkal béleljük ki!) elegyengetünk egy kis málnaszószt, majd erre jön a sajtkrém, ismét málnaszósz, majd krém. Addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. A forma töltése közben egy kés segítségével kicsit összekeverjük a krémet a málnaszósszal, hogy szeleteléskor mutatósabb legyen.
- 4A legvégén a darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a krém tetejére simítjuk. Fóliával lefedjük és legalább 6 órán át fagyasztjuk.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást