BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 1 ek. tejföl
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
- 2 ek. jéghideg víz
töltelék
- 50 dkg eper
- 2 ek. barnacukor
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 ek. étkezési keményítő
szórás-kenés
- szeletelt mandula
- barnacukor
- 1 db tojás
Allergének:
áttekitése
- 1A lisztet egy tálba szitáljuk a hideg vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a hideg vizet. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
- 2Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, és hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. A keményítőt a cukorral az eperhez keverjük.
- 3A tésztát kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a középére halmozzuk az epres tölteléket, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit, amit a felvert tojással megkenünk. Kevés barna cukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást