Keri Kitchen receptje!
Fűszeres karfiolsteak ropogós hagymával cheddar sajtmártással
123
szint
60
perc
4
fő
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
karfiolsteak
- 1 db nagy karfiol
- 1 tk. pirospaprika
- 2 tk. curry
- 0.5 tk. bors
- 1 tk. só
- 1 tk. fokhagymapor
- 4 olaj
- 2 marék ropogós pirított hagyma
sajtszósz
- 50 g vaj
- 40 g liszt
- 500 ml tej
- 200 g vörös cheddar
- 50 g füstölt sajt
- só
- bors
Allergének:
áttekitése
- 1A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük. A karfiolból kb. 3 cm vastagságú szeleteket vágunk. Alaposan, de óvatosan bekenjük a fűszerrel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre. A karfiol mikor megsült, megszórjuk a pirított hagymával.
- 2A sajtmártáshoz a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, habzásig pirítjuk kb. 3-5 percig, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, és addig főzzük lassú tűzön, amíg be nem sűrűsödik.
- 3Lehúzzuk a tűzről, és amíg forró, belekeverjük a reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást