BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tészta
- 800 g finomliszt
- 5 dl tej
- 50 g friss élesztő
- 1 ek. cukor
- 2 dl napraforgó olaj
töltelék
- 250 g vaj
- 3 db tojássárgája
- 1 ek. só
tetejére
- 1 db tojás
- 200 g trappista sajt
Allergének:
áttekitése
- 1A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 1 dl langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, addig letakarjuk.
- 2A töltelékhez a puha vajat alaposan elkeverjük a tojássárgákkal és a sóval. A tésztát 4 részre osztjuk, a cipókat egyenként vékony téglalapokra nyújtjuk, lekenjük az ízesített vajjal, majd feltekerjük.
- 3A feltekert hengereket ferdén, "háromszögekre" vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Megkenjük a tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- TA tölteléket margarinnal is készíthetjük.
Tekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást