BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
torta alaphoz
- 300 g reszelt sárgarépa
- 300 g finomliszt
- 160 g porcukor
- 80 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 40 g vaníliacukor
- 20 g sütőpor
- 1 db reszelt citrom héja
- 0.5 db citrom leve
- 1 késhegynyi fahéj
díszítéshez
- 0.5 csomag kristálycukor
- 0.5 csomag sárgabarack íz
- 500 g marcipán bevonó
- ételszínező
- keményítőpor
Allergének:
áttekitése
- 1A porcukrot, vaníliacukrot, citrom héját, tojássárgáját az olajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és ezután a sütőporos lisztet is, megkeverjük.
- 2A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral. Az előbb készített tésztát kíméletesen összekeverjük vele, és előre elkészített tortakarikába tesszük.
- 3Előmelegített 170-180 °C-on, tűpróbáig sütjük (kb. 40 percig). szobahőmérsékleten kihűtjük.
- 4Felforralt sűrű barack ízzel kenjük a tetejét és az oldalát.
- 5Elkészítjük a marcipán masszát és keményítő porral hintet asztalon kinyújtjuk. Leburkoljuk a tortát, szélein kinyúló felesleget levágjuk.
- 6A burkolásból maradt marcipán felesleget az ételszínezővel megszínezzük és apró marcipán díszítéseket formázunk belőle.
- TA sűrű barack ízt dupla falú edényben, vagy forró vízbe helyezett keverőtálban tudjuk égés mentesen elkészíteni.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást