BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- só
- 80 dkg tenger gyümölcsei keverék
- 2 ek. olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- 0.5 db citrom leve
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csok koriander
Allergének:
áttekitése
- 1A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
- 2Egy magas falú serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat és a vajat fölmelegítjük, a megtisztított és vékony lapokra vágott fokhagymát kissé megfuttatjuk rajta, majd a tengergyümölcsei keveréket beleöntjük. Rázogatva, kevergetve addig pároljuk, amíg a víz el nem tűnik a serpenyőből. Közben megsózzuk, megborsozzuk, citromlével ízesítjük, a borral felöntjük, és két-három percig tovább pároljuk.
- 3A tejszínt hozzáadjuk, és kevergetve addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. (Ha esetleg a tejszín nem sűrűsödik be kellően, egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűríthetjük a megfelelő állagúra.)
- 4A tésztát és a felaprított koriandert belekeverjük a szószba és együtt összeforraljuk még 3-4 percig.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást