BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 215 g zabkeksz
- 100 g vaj
- 125 g Natúr krémsajt
- 200 g mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag habfixálo
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag Zselatinfix
- 10 db eper
Allergének:
áttekitése
- 1Tegyük a kekszet egy késes aprítóba és zúzzuk szét. Olvasszuk meg a vajat mikróban, majd keverjük össze a kekszmorzsával. A vajas morzsát egy sütőpapírral kibélelt, 18-20 cm átmérőjű tortaformába egyenletesen nyomkodjuk bele. Ezt követően tegyük hűtőbe, hogy a tortaalap megdermedjen.
- 2Ezt követően összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét, a cukrot és a citromhéjat. Egy másik tálban a tejszínhabot is felverjük, fontos, hogy jó kemény legyen, különben nem lesz szépen vágható a torta. Ha kész, hozzákeverjük a habfixálót is, aztán finom mozdulatokkal elvegyítjük a krémsajtos masszával, majd a legvégén óvatosan belekeverjük a zselatinfixet.
- 3Mielőtt a krémet beleöntenénk a formába eperrel kirakjuk a vajas kekszes alapot, ezt követően jöhet a sajtkrém. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük pl. gyümölccsel, zúzott pisztáciával.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást