BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
leveshez
- 140 g sárgarépa
- 125 g hagyma
- 3 ek. gersli
- 300 g burgonya
- só
- bors
- 4 ek. olívaolaj
- 4 db babérlevél
- petrezselyem
- kapor
húsgombóchoz
- 500 g darált hús
- 1 db hagyma
- só
- bors
- 1 db tojás
Allergének:
áttekitése
- 1A felaprított hagymát az olívaolajon megdinszteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk. Néhány percig (2-3 percig) pirítjuk, majd felengedjük vízzel (kb 2-2,5 l) fűszerezzük sóval borssal, babérlevéllel.
- 2A megmosott gerslit a levesbe tesszük, majd közepes lángon főzzük. A burgonyát megtisztítjuk apró kockára vágjuk, majd ezt is a leveshez adjuk.
- 3Közben elkészítjük a húsgombócot, amit sertés, marha vagy pulykahúsból is készíthetünk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a darált húshoz adjuk, a tojással együtt fűszerezzük, majd diónyi gombócokat formálunk belőle és a levesbe tesszük.
- 4Mikor már elkészült a leves, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és kaprot.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást