BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tészta
- 300 g liszt
- 2 dl víz
- 1 ek. olíva olaj
- 1 csomag élesztőpor
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
töltelék
- 2 fej lila hagyma
- 3 ek. olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 300 g barna csiperke gomba
- 20 g vaj
- 2 ág friss kakukkfű
- 4 ek. krémsajt
- 150 g mozzarella
Allergének:
áttekitése
- 1Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a szélére szórjuk a sót, hogy majd ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel,
- 2Egy kisebb edénybe öntsük a langyos vizet, keverjük el benne a cukrot, szórjuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni, majd öntsük a liszthez és alaposan dolgozzuk simára. Az olíva olajat adjuk hozzá és addig dagasszuk míg rugalmas, szép fényes nem lesz. Liszttel megszórt edénybe tesszük, majd körülbelül 50 percig kelesztjük.
- 3Míg kelesztjük a tésztát, elkészítjük a tölteléket. A hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és az olíva olajon elkezdjük lepirítani, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk.
- 4Egy forró, száraz serpenyőbe tesszük a szeletelt gombát, megpirítjuk, ekkor hozzáadjuk a vajat és a friss kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk és készre sütjük.
- 5Ha a tészta a duplájára nőtt, tegyük lisztezett munkafelületre. Vágjuk négy részre, mindegyiket nyújtsuk ki fél centi vastagra és kör alakúra. A tészta felét megkenjük a krémsajttal, majd mehet rá a pirított hagyma és a gomba, végül a mozzarella sajt. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a széleket összenyomkodjuk, így kapjuk meg a tipikus, félhold alakú calzone formát. A tetejét megkenjük olíva olajjal, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást