BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
1 réteg piskóta (a torta összeállításához 3 db kell majd!)
- 20 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 16 g étkezési keményítő
- 7 g kakaópor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2 tk. sütőpor
krém
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixálo
- 250 g mascarpone
- 40 g étcsokoládé
- tej
- 75 g porcukor
- 3 ek. kakaópor
díszítés
- 5 dkg étcsokoládé
- M&M's csokigolyó
- keksz
Allergének:
áttekitése
- 1A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Keverőtálba szórjuk a lisztet, a cukrot, a keményítőt, a kakaóport, a sót és alaposan összekeverjük.
- 2A 2 tojást egyesével kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a sárgáját és tovább verjük 1-2 percig, amíg halvány sárga és habos lesz. A száraz hozzávalókat több részletben beleszitáljuk, és alaposan összekeverjük, hogy csomómentes legyen, majd a tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- 3Három piskótára lesz szükség! Amíg sül, elkészítjük a következő piskótát, és így tovább. A megsült a piskótákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.
- 4A krémhez a tejszínt habosítani kezdjük, ha már kicsit felvertük, beleszórjuk a habfixálót és keményre verjük.
- 5A mascarponét egy keverőtálba szedjük és a felolvasztott csokival, egy csipet sóval simára keverjük. Ha sűrűnek találjuk a krémet, néhány csepp tejet adjunk hozzá. Szórjuk bele a porcukrot és keverjük simára, majd szitáljuk bele a kakaóport is, amivel szintén keverjük össze alaposan. Végül forgassuk bele a tejszínhabot is, és keverjük egységes krémmé.
- 6A krémet osszuk el három részre, majd töltsük meg vele a piskóta lapok közötti rétegeket. Az utolsó adag krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát is.
- 7Díszítsük a tortát színes csokigolyókkal, tört étcsokoládéval, kekszdarabokkal.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást