BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
császármorzsához
- 3 db tojás
- 1 ek. cukor
- 130 g liszt
- 1 csipet só
- 2.5 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 g vaj
- 2 ek. porcukor
erdei gyümölcsös-öntethez
- 300 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
Allergének:
áttekitése
- 1A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd keverjük hozzá a tejet, adjuk hozzá lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
- 2A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd több részletben forgassuk a tésztához, végezetül keverjük bele a citrom reszelt héját.
- 3A vajat egy kb. 20 centis előmelegített serpenyőbe tesszük, öntsük bele a tésztát, majd alacsonyabb lángon kezdjük el sütni. Süssük kevergetve, míg a tészta "morzsákra" szét nem esik. Akkor jó, ha minden darabka szépen megsült. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral
- 4Az erdei gyümölcsös öntethez a gyümölcsöket a cukorral, egy csipet sóval és kevés kb. fél dl vízzel tegyük egy kisebb edénybe, majd addig főzzük, amíg fel nem forr.
- 5Ekkor a gyümölcsöket egy szűrő segítségével szedjük ki, a levét tegyük vissza forrni, amíg be nem sűrűsödik. Ha a elkészült, egyesítsük újra gyümölcsökkel.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást