BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín 30%
- 2 dl tej 3,5%
- 4 db tojássárgája
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 db vaniliarúd
- barnacukor
- 1Egy lábasba öntsük össze a tejet és a tejszínt. Egy éles késsel vágjuk félbe a vaníliarudat, kaparjuk ki a magokat, és tegyük a lábasba a vaníliarúddal együtt. Forráspontig melegítsük fel!
- 2Melegítsük elő a sütőt 150 fokra! A tojássárgáját keverjük el a kristálycukorral és a sóval. Nem kell habosra, ezért elég ha kézi habverővel keverjük. Ha felmelegedett a vaníliás tejszínes keverék, vegyük ki belőle a vaníliarudat, majd fokozatosan adagolva, és folyamatos kevergetés mellett, egy szűrőn keresztül öntsük a tojássárgájához. Fontos, hogy lassan adagoljuk, és folyamatosan kevergessük, mert különben a tojássárgája kicsapódik!
- 3Ezután kerámia tálkákba öntjük a tejszínes keveréket, majd egy tepsibe helyezzük a kerámia tálkákat. Öntsünk a tálkák köré a tepsibe forró vizet úgy, hogy az edénykék kb. 2/3-áig érjen a víz. Kb. 30-40 percig süssük. A sütési idő nagyban függ attól, hogy mekkora tálkákat használunk. Addig kell sütni, míg nagyjából megdermed, de a közepe még remegős marad.
- 4Vegyük ki a tálkákat a vízfürdőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ezt követően tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szórjuk meg barna cukorral és szakácsfáklya segítségével karamellizáljuk.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást