BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 3 kg kocsonyahus
- 2 fej vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 tk. egész bors
- só
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db chili paprika
- 1A kocsonyahúst (sertés köröm, csülök, sertésbőr, fül) előkészítjük, alaposan átmossuk és megtisztítjuk, majd 5 liter vízben felfőzzük. Ha felfőtt a levet leöntjük róla.
- 2Ezt követően felöntjük újból 5 liter langyos vízzel. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket, majd lassú tűzön 3-4 óra hosszan főzzük, míg a csontról a hús leválik. Mikor elkezd hab képződni rajta, leszedjük a nagyját.
- 3Ha elkészült, hagyjuk pihenni (tipp: a tetejéről a zsírt néhány papírtörlő segítségével itassuk fel!), majd átszűrve tányérokba szedjük, és hűvös helyen tároljuk, hogy elnyerje kocsonya állagát.
- 4Díszíthetjük citromkarikával, megszórhatjuk őrölt pirospaprikával.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást