BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tészta
- 185 g liszt
- 15 g kakaópor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 kk. őrölt szegfűszeg
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 110 g vaj
- 2 ek. tejföl
- 1 csipet só
- 1 ek. cukor
töltelék
- 2 db narancs
- 1 tk. étkezési keményítő
- 10 g vaníliás cukor
- 1 kk. őrölt gyömbér
szirup
- 150 ml víz
- 180 g cukor
Allergének:
áttekitése
- 1A tészta alapanyagait dolgoztuk össze, majd fóliába csomagolva 30 percre tegyük hűtőbe. Hűlés után kb. 26-28 cm átmérőjűre nyújtsuk ki.
- 2A töltelékhez a narancsokat vékony szeletekre vágjuk, körben levágjuk a héját és a keserű, fehér húst is. A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba rakjuk, felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket, és kb. 5 percig forraljuk.
- 3A tészta közepére szórjuk az étkezési keményítőt rárakjuk a narancsszeleteket, rászórjuk a vaníliás cukrot és a gyömbért, felhajtogatjuk a galette széleit, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- 4Porcukorral, ízlés szerint gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást