BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
zserbógolyó
- 150 g darált dió
- 150 g darált keksz
- 50 g porcukor
- 200 g aszalt sárgabarack
- 170 g sárgabarack lekvár
- 3 ek. rum
étbevonó
- 250 g étcsokoládé
- 2 ek. étolaj
- 1Az aszalt sárgabarackot apró kockára vágjuk és a rumot ráöntjük, majd kicsit hagyjuk állni.
- 2Egy tálba öntjük a darált kekszet a darált diót, porcukrot és hozzáadjuk a lekvárt (A lekvárt fokozatosan adjuk hozzá nehogy túl lágy legyen a massza!) A rumba áztatott aszalt barackot is hozzá tesszük, majd elkezdjük összedolgozni.
- 3Kis golyókat (kb.25 g / darab) formázunk belőle. Hűtőbe tesszük fél órára.
- 4Közben elkészítjük a csoki bevonatot. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, a végén belekeverjük az olajat. A golyókat felszúrjuk egy hurkapálcára és megforgatjuk a csokoládéban. Sütőpapírra vagy sütirácsra tesszük, és a darált dióval megszórva díszítjük.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást