BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 2 db nagy alma
- 4 ek. méz
- 6 ek. zabpehely
- 1 tk. vanília esszencia
- 1 tk. vaj
- 2 dl tej
- fahéj
- só
Allergének:
áttekitése
- 1Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy kis lábasba tesszük a mézzel és egy csipet sóval. 15-20 perc alatt alacsony lángon, gyakran megkeverve karamellizáljuk.
- 2Közben egy másik kis lábasba szórjuk a zabpelyhet, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük míg a vizet teljesen fel nem szívta, majd felöntjük a tejjel hozzáadjuk a vaníliaesszenciát, a vajat és egy csipet sót.
- 3Közepes lángon felforraljuk, majd alacsonyra vesszük a lángot, és gyakran megkeverve 10-12 perc alatt elkészítjük a zabkását.
- 4Tálaláskor a zabkása tetejére kanalazzuk a karamellizált almát és fahéjjal megszórjuk.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást