BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 4 ek. olívaolaj
- 1 kg lilahagyma
- 1 dl vörösbor (édes)
- 3 ek. barnacukor
- 3 ek. méz
- 1 tk. kakukkfű
- 3 ek. balzsamecet
- só
- bors
- 1Készítsük elő a hagymát: vágjuk őket félbe, majd szeleteljük hajszálvékonyra!
- 2Egy serpenyőbe elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk míg szép aranybarna színű lesz. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, összemelegítjük majd az összevágott hagymát rátesszük, megszórjuk egy csipet sóval és lassú tűzön elkezdjük párolni.
- 3Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, és kakukkfűvel. Végül öntsük fel annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Adjuk hozzá a balzsamecetet is. Ha felforrt a szósz, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, gyöngyözve főzzük kb. 1-1,5 óráig (5-10 percenként keverjük meg!) amíg a szósz nem redukálódik, sűrű szirup nem lesz belőle. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, ha még szükséges! Hagyjuk hűlni, majd öntsük át egy kb 3 dl-es befőttesüvegbe, és légmentesen zárjuk le! Hűtőben akár 2 hétig is eláll.
- TTálalhatjuk ropogós baconnel előételként. 180 fokra előmelegített sütőben, 1 csomag szeletelt bacont, sütőpapírral bélelt tepsiben elterítve, 18-20 perc alatt ropogósra pirítunk.
Tekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást