Cvekedli tésztabár - Nyíregyháza
Cvekedli tésztabár - Nyíregyháza receptje!

"BBK" azaz Bors Bacon Karfiol

123 szint
90 perc
4
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
szósz
  • 50 ml olíva olaj
  • 100 g vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 30 g vaj
  • 500 ml főzőtejszín
  • 250 ml zöldség alaplé
  • 5 g
  • 2 g őrölt fekete bors
forrázóvíz a karfiolnak
  • 1 fej karfiol
  • 2 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 14 g
  • 3 szál friss kakukkfű
friss házi tészta
  • 250 g búzaliszt 00 típusú
  • 125 g Semolina durum búzaliszt
  • 100 g tojás
  • 25 g olíva olaj
  • 1 csipet
tálalás
  • 200 g bacon
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • frissen vágott petrezselyem
  • parmesan
5.01 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
5.01 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • Tej
  • 1
    Friss házi tészta előkészítése: Száraz anyagot összekeverjük egy keverő tálban, majd hozzáadjuk a tojást és az olíva olajat, amit előtte egyneműsítettünk. A keverőtálban kezdjük összegyúrni, majd a munkaasztalon fejezzük be a tészta végleges gyúrását. A kész tésztát fóliába betekerve egy órán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
  • 2
    Szósz: Míg a tészta pihen, készítsük el a szószt, amihez olíva olajon pirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát. 2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Vajjal együtt a hagymát aranybarnára pirítjuk takarékon, hogy ne égjen meg! Hozzáadjuk a főzőtejszínt és az alaplevet, só borssal ízesítjük. (Egy kis parmesan sajtot is reszelhetünk a szószba, ez opcionális kb. 20 g.) Felforraljuk, további 5 – 10 percig takarék lángon főzzük, majd botmixerrel selymesre állagúra keverjük.
  • 3
    Karfiol: Egy fej karfiolt rózsáira szedünk kb. 4-5 centiméteres darabokra. Készítünk egy forrázó levet, 2 l víz, 14 g só, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 szál friss kakukkfű. A felforrt forrázó lében kb. 3 és fél percig forrázzuk a karfiol rózsákat, hogy megpuhuljon, de még ropogós állaga maradjon. Leszűrjük, jeges vízbe lehűtjük, utána lecsepegtetjük.
  • 4
    Bacon: 200 g szeletelt bacont ropogósra pirítunk egy serpenyőben, majd nedvszívó papírtörlőn lecsepegtetjük. Ha kihűlt, 2-3 cm-es apró darabokra törjük.
  • 5
    Széles metélt tészta: A hűtőben pihentetett tésztából széles metéltet készítünk, aminek főzési ideje, bő sós vízben kb. 4-5 perc.
  • 6
    Tálalás: Egy megfelelő méretű serpenyőben olíva olajon lepirítjuk a forrázott karfiolt (egy adag kb. 3-4 evőkanál), amíg az egyik oldala aranybarnára pirul. Majd hozzáadjuk a szószt (egy adag kb. 2 dl). Hozzáadjuk a ropogós bacont (egy adag kb. egy evőkanál). Frissen őrölt borsot és frissen vágott petrezselymet szórunk rá, majd a forró szószba átforgatjuk a kifőtt tésztát (egy adag nyers tészta kb. 120g). Tálalás után parmesant reszelünk a tésztára, bacont és frissen vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS