BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
szósz
- 50 ml olíva olaj
- 100 g vöröshagyma
- 10 g fokhagyma
- 30 g vaj
- 500 ml főzőtejszín
- 250 ml zöldség alaplé
- 5 g só
- 2 g őrölt fekete bors
forrázóvíz a karfiolnak
- 1 fej karfiol
- 2 l víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 14 g só
- 3 szál friss kakukkfű
friss házi tészta
- 250 g búzaliszt 00 típusú
- 125 g Semolina durum búzaliszt
- 100 g tojás
- 25 g olíva olaj
- 1 csipet só
tálalás
- 200 g bacon
- olíva olaj
- őrölt fekete bors
- frissen vágott petrezselyem
- parmesan

Kóstólj meg itt!
4400 Nyíregyháza
Dózsa György u. 61Indulás
Dózsa György u. 61Indulás
Allergének:
áttekitése
- 1Friss házi tészta előkészítése: Száraz anyagot összekeverjük egy keverő tálban, majd hozzáadjuk a tojást és az olíva olajat, amit előtte egyneműsítettünk. A keverőtálban kezdjük összegyúrni, majd a munkaasztalon fejezzük be a tészta végleges gyúrását. A kész tésztát fóliába betekerve egy órán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
- 2Szósz: Míg a tészta pihen, készítsük el a szószt, amihez olíva olajon pirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát. 2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Vajjal együtt a hagymát aranybarnára pirítjuk takarékon, hogy ne égjen meg! Hozzáadjuk a főzőtejszínt és az alaplevet, só borssal ízesítjük. (Egy kis parmesan sajtot is reszelhetünk a szószba, ez opcionális kb. 20 g.) Felforraljuk, további 5 – 10 percig takarék lángon főzzük, majd botmixerrel selymesre állagúra keverjük.
- 3Karfiol: Egy fej karfiolt rózsáira szedünk kb. 4-5 centiméteres darabokra. Készítünk egy forrázó levet, 2 l víz, 14 g só, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 szál friss kakukkfű. A felforrt forrázó lében kb. 3 és fél percig forrázzuk a karfiol rózsákat, hogy megpuhuljon, de még ropogós állaga maradjon. Leszűrjük, jeges vízbe lehűtjük, utána lecsepegtetjük.
- 4Bacon: 200 g szeletelt bacont ropogósra pirítunk egy serpenyőben, majd nedvszívó papírtörlőn lecsepegtetjük. Ha kihűlt, 2-3 cm-es apró darabokra törjük.
- 5Széles metélt tészta: A hűtőben pihentetett tésztából széles metéltet készítünk, aminek főzési ideje, bő sós vízben kb. 4-5 perc.
- 6Tálalás: Egy megfelelő méretű serpenyőben olíva olajon lepirítjuk a forrázott karfiolt (egy adag kb. 3-4 evőkanál), amíg az egyik oldala aranybarnára pirul. Majd hozzáadjuk a szószt (egy adag kb. 2 dl). Hozzáadjuk a ropogós bacont (egy adag kb. egy evőkanál). Frissen őrölt borsot és frissen vágott petrezselymet szórunk rá, majd a forró szószba átforgatjuk a kifőtt tésztát (egy adag nyers tészta kb. 120g). Tálalás után parmesant reszelünk a tésztára, bacont és frissen vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást