BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2 ek. olaj
- 1 csipet só
- 20 dkg mák
- 10 dkg porcukor
Allergének:
áttekitése
- 1A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt krumplinyomón áttörjük egy nyújtódeszkára, és megvárjuk míg kihűl. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, sót, az olajat majd az egészet összedolgozzuk.
- 2Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat formázunk belőle, amelyekből 3 cm-es darabokat vágunk, és gyors mozdulatokkal nudlivá sodorjuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd kevés vajjal vagy olajjal összeforgatjuk.
- 3Végül összekeverjük a porcukrot és a darált mákot, jó alaposan megszórjuk vele a nudlikat, és az egészet átforgatjuk.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást