BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tészta
- 380 g liszt
- 3 tk. étkezési keményítő
- 20 g friss élesztő
- 150 ml tej
- 5 ek. cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás sárgája
- 50 g vaj
töltelék
- 300 ml tej
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 300 g darált mák
kenéshez
- 1 db tojás
máz
- 150 g mascarpone
- 1 ek. vanilia aroma
- 2 csomag vaníliás cukor
díszítés
- 1 db gránátalma
Allergének:
áttekitése
- 1A tésztához az élesztőt langyos, cukros (1 evőkanál) tejben megfuttatjuk.
- 2Míg felfut az élesztő, addig a lisztet egy tálba szitáljuk. A vaj kivételével minden hozzávalót beleteszünk, a közben felfuttatott élesztőt is. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a puha vajjal jól kidagasztjuk. A kelesztéshez egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- 3Másnap elkészítjük a pudingos krémet és hagyjuk kihűlni.
- 4A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pudinggal és vastagon megszórjuk a mákkal.
- 5Szorosan feltekertjük a tésztát, majd hosszában éles késsel kettévágjuk, aztán összefonjuk. Egy 24 cm-es, vékonyan kivajazott tortaformába belehelyezzük és a felvert tojással megkenjük.
- 6180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ha pirulni kezd a teteje, félidőben takarjuk le alufóliával!
- 7Ha megsült a tészta, hűlés után a máz hozzávalóit összekeverjük és tésztára kenjük, majd a megtisztított gránátalmával díszítjük.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást