BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tök
- 1 db sütőtök
ha édesen szeretjük
- őrölt fahéj
- méz
ha pikánsan szeretjük
- olívaolaj
- só
- bors
- kakukkfű
- vaj
Allergének:
áttekitése
- 1A sütőtököt alaposan mossuk meg, egy nagy éles késsel óvatosan vágjuk ketté, kanállal kaparjuk ki a magokat, majd daraboljuk fel, és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezzük el a szeleteket. 200 ˙C-os sütőben, kb 35 perc alatt készre sütjük.
- 2Ha édesen szeretjük, de szeretnénk még különlegesebbé tenni az élményt, sütés előtt szórjuk meg őrölt fahéjjal, esetleg mézzel javítsunk az ízén.
- 3Ha pikánsabban szeretnénk fogyasztani, akkor sütés előtt locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg aprított kakukkfűvel, majd a pirulás kezdetekor tegyünk a tökszeletekre egy kis kocka vajat.
- THa itt az ősz, akkor vele együtt itt a sütőtök szezonja is. Nincs is jobb, mint amikor az otthonunkat belengi a sült tök csodálatos, semmivel sem összehasonlítható illata. Készíthetünk belőle levest, ehetjük köretként, de még süteményekhez is kiváló alapanyag.
Tekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást