Solymosi Attila receptje!
Bőrén sült süllő, zsályás zöldségmetélt, sült bébi cukkini
123
szint
80
perc
4
fő
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
Bőrén sült süllő
- 1 kg süllőfilé
- 0.5 dl olívaolaj
- 8 dkg teavaj
- 1 db citrom
- só
- színes bors
Zsályás zöldség metélt
- 50 dkg zsenge tök
- 4 db bébi tök
- 30 dkg sárgarépa
- 50 dkg cukkini
- 20 dkg alma
- 20 dkg tv paprika
- 10 dkg Saláta Keverék
- 0.5 dl olívaolaj
- 5 dkg teavaj
- 2 cl fehérborecet
- tengeri só
- színes bors
- 3 db zsályalevél
Allergének:
áttekitése
- 1A süllőfiléket előkészítjük, a szálkákat kiszedjük, besózzuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, vagy 5% só oldatban áztatjuk.
- 2Sütés előtt hideg vízzel átmossuk, szárazra töröljük, tapadásmentes serpenyőbe olívaolajat teszünk, közepes hőmérsékletre hevítjük. Beletesszük a halat a bőrös oldalával, lapos kanállal lenyomjuk a serpenyőbe. 3-4 perc alatt ropogósra sütjük a bőrös oldalát, megfordítjuk, levesszük a hőfokot és hozzáadjuk a vajat, citromlevet facsarunk rá, színes borssal ízesítjük, tovább sütjük 3-4 percet a halszelet vastagságától függően. Amikor elkészült, pár percet pihentetjük.
- 3A zöldségeket és almát megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk. A bébi tököt négy felé.
- 4Tapadásmentes serpenyőben olívaolajt hevítünk. A bébi tököt 1-2 perc alatt megsütjük, hogy roppanós maradjon. A visszamaradt olajban a zsályaleveleket megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.
- 5A zöldségmetélteket a zsályás olajban magas hőfokon 3-4 percig sütjük, hozzáadjuk a vajat, borecetet, ízlés szerint ízesítjük tengeri sóval, színes borssal. Belekeverjük a salátát és tálalhatjuk a sült hal mellé.
- THa lehetőségünk van a kertből leszedett tököt sütni, a tök virágát fel tudjuk használni a díszítéshez is, mert ehető.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást