BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 1.5 dl habtejszín
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- 750 g őszibarack
- 250 g szilva
- 70 g cukor
- 1 csomag vanília cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1 kk. fahéj
Allergének:
áttekitése
- 1A gyümölcsöket alaposan mossuk meg! A barackot hámozzuk meg és szeleteljük fel, a szilvát magozzuk ki, és vágjuk darabokra. A feldarabolt gyümölcsöket forgassuk össze a cukrokkal, az étkezési keményítővel és a fahéjjal, majd egyengessük el egy kivajazott pite formában.
- 2A tésztához a lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd ezt az egészet morzsoljuk el a vajjal.
- 3Egy másik tálban keverjük el a tojást a tejszínnel, és adjuk a vajas liszthez. Fakanállal dolgozzuk össze, majd evőkanállal halmozzunk belőle adagokat a gyümölcs tetejére.
- 4Tegyük a 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg aranyszínűre nem sül a tészta. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral!
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást