BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
fánkhoz
- 150 g liszt
- 150 g vaj
- 1.5 dl víz
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 2 tk. cukor
vanília krémhez
- 3 db tojássárgája
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db vanília rúd
- 1 csipet só
- 40 g vaj
habhoz
- 500 ml habtejszín
Allergének:
áttekitése
- 1A tésztához a vizet, a vajat, a sót, és a cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük míg egynemű labdaszerű tésztát nem kapunk. Akkor jó a tésztánk mikor az edény alján kicsit megpörkölődik.
- 2Mikor langyosra hűlt, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jó alaposan kikeverjük (ezt kézi keverővel is végezhetjük), szép fényes tésztát kell kapnunk.
- 3A tésztánkat csöves nyomózsákba tesszük és diónyi nagyságú halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kellő távolságba, mert a fánkok meg fognak nőni. Sütés: 200-210 fokon 15 perc, majd 170 fokon kb 20 perc.
- 4Közben az 500 milliliter habtejszínt felverjük, kb az ötödét félretesszük a vaníliás krémhez.
- 5A vanília krém: Pici tejjel csomómentesre keverjük a pudingot, a cukrot, csipet sót és a tojássárgáját. A többi tejet felforraljuk a kikapart vaníliával és hőkiegyenlítés (néhány kanál felforralt tejet a tojásos keverékhez teszünk, majd folyamatos kevergetés mellett összeöntjük) után megfőzzük a pudingot, és hozzákeverjük a vajat. Ha egyneművé vált a krém, akkor kihűtjük, és a felvert habtejszínből félretett mennyiséggel (kb. 100g) elkeverjük.
- 6Mikor kihűltek a fánkok, a kalapjukat levágjuk, a vaníiliás krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást