BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
karfiol
- 1 fej karfiol
- só
sajtmártás
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só
- bors
- 250 g vörös cheddar sajt
húshoz
- 4 db csirke felsőcomb
- 2 ek. olaj
- só
- bors
Allergének:
áttekitése
- 1A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjön tovább.
- 2A vajat egy gyorsforralóban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Felöntjük a tejjel, és egy habverő segítségével, forrástól számítva kb. fél percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Megvárjuk míg felolvad, majd félrehúzzuk.
- 3A combokat sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és erős lángon, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk őket. Egy sütőtál aljába tesszük a karfiolt. Ráöntjük a mártás kétharmad részét, majd ráhelyezzük a húst is, és leöntjük a maradék mártással.
- 4180 fokos sütőben, a comb méretétől függően 30-45 percig sütjük. Akkor jó, amikor a mártás kissé már rábarnul a húsra. Ha esetleg nagyon sülne, egy fóliával lefedjük.
- 5Végül tányérba szedjük a húst és a szaftos karfiolt is, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást