BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tócsnihoz
- 500 g krumpli
- 50 g liszt
- 1 db tojás
- 100 g medvehagyma
- só
- őrölt bors
- 3 ek. olaj
tálaláshoz
- 175 g tejföl
- 150 g reszelt sajt
Allergének:
áttekitése
- 1A medvehagymás tócsnihoz a megtisztított krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megsózzuk és 10 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Addig apróra vágjuk a medvehagymát.
- 2Kinyomkodjuk a krumpli levét, majd hozzákeverjük a lisztet, a tojást és az aprított medvehagymát, borsozzuk, majd az egészet összedolgozzuk.
- 3Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat.
- 4Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
- TSütés közben érdemes lefedni, hogy a gőzben egész biztosan megpuhuljanak a tócsnik!
Tekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást