BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
burgonyarózsákhoz
- 500 g szeletelt édesburgonya
- 300 g füstölt bacon szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 4 cl étolaj
- 2 tk. őrölt rozmaring
- 1 tk. őrölt római kömény
- só
- őrölt fekete bors
tejfölös mártáshoz
- 1 pohár tejföl
- 1 ek. méz
- 1 ek. mustár
- 3 cl olívaolaj
- 1 tk. almaecet
- 2 tk. citromlé
- só
Allergének:
áttekitése
- 1Az édesburgonyát zöldséggyalun leszeleteljük, az olajban elkevert fűszerekben megforgatjuk.
- 2A kiterített szalonnákra sorba rendezzük a fűszerezett "burgonyaszirmokat", karikára vágott lilahagymát. Olajjal kikent muffin sütőformába helyezzük az óvatosan feltekert rózsa formákat. (Ha nagyobb a muffin sütő ürege, akkor több rétegben ismételhetjük a hozzávalókat, hogy a formát szétesés nélkül kitöltse!) Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
- 3A tejfölös mártáshoz a hozzávalókat botmixerrel összekeverjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást