BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 5 g só
- 75 g vaj
- 75 g cukor
- 235 g tej
- 3 db tojássárgája
- 30 g élesztő
- 500 g szilvalekvár (házi)
- 1 db tojás a kenéshez
Allergének:
áttekitése
- 1A tejet, élesztőt, tojássárgáját és a cukrot elkeverjük. Lisztet, sót, vajat elmorzsoljuk. A kettőt összekeverjük és tésztává gyúrjuk. Jól összedolgozzuk, langyos helyen letakarva kelesztjük.
- 2A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egy kés fonákjával bekarcoljuk, kis négyzetekre osztva. A karcolás mentén megkenjük a felvert tojással (ettől könnyebb majd "összeragasztani" a töltés után). Kiadagoljuk tölteléket, a karcolás mentén felvágjuk és egyenként buktának csavarjuk.
- 3A csavarás végét aláhajtva, sütőpapiros sütőlemezre téve megkenjük tojással. Langyos helyen utókelesztjük.
- 4Előmelegített sütőben, 190°C-on aranybarnára sütjük.
- TKihűlés után megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást