Kati
Kati receptje!

Aszalt szilvás-almás lepény

123 szint
120 perc
1 tepsi
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
tésztához
  • 300 g finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 100 g porcukor
  • 200 g sütőmargarin
töltelékhez
  • 1.5
  • 30 g vaj
  • 100 g cukor
  • 150 g aszalt szilva
  • 3 db tojásfehérje
  • 2 ek. zsemlemorzsa
00 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Aszalt szilvás-almás lepény
00 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tej
  • 1
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót formázunk, és legalább 1 órára hűtőben pihentetjük.
  • 2
    Míg a tészta "pihen", elkészítjük a tölteléket: Az almát feldaraboljuk, a vajon puhára pároljuk. Mikor elkészült, a tűzről levéve a cukorral megszórjuk. Ha kihűlt, óvatosan összekeverjük a vízben megfőtt , kimagvalt aszalt szilvával és a tojásfehérjéből készült habbal.
  • 3
    Az egyik tésztacipót kinyújtjuk egy közepes tepsiben, megszórjuk a zsemlemorzsával, a tölteléket elegyengetjük rajta, majd a másik "cipót" nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük.
  • 4
    Előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS