BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tésztához
- 300 g finomliszt
- 3 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 200 g sütőmargarin
- só
töltelékhez
- 1.5 tisztított alma
- 30 g vaj
- 100 g cukor
- 150 g aszalt szilva
- 3 db tojásfehérje
- 2 ek. zsemlemorzsa
Allergének:
áttekitése
- 1A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót formázunk, és legalább 1 órára hűtőben pihentetjük.
- 2Míg a tészta "pihen", elkészítjük a tölteléket: Az almát feldaraboljuk, a vajon puhára pároljuk. Mikor elkészült, a tűzről levéve a cukorral megszórjuk. Ha kihűlt, óvatosan összekeverjük a vízben megfőtt , kimagvalt aszalt szilvával és a tojásfehérjéből készült habbal.
- 3Az egyik tésztacipót kinyújtjuk egy közepes tepsiben, megszórjuk a zsemlemorzsával, a tölteléket elegyengetjük rajta, majd a másik "cipót" nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük.
- 4Előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást