BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
fánkhoz
- 250 ml víz
- 2 ek. barnacukor
- 1 csipet só
- 80 g vaj
- 150 g finomliszt
- 3 db tojás
- 0.5 tk. vanilia aroma
- 2 dl napraforgó olaj
a tetejére
- 50 g cukor
- 2 tk. fahéj
csokoládés mártogatóshoz
- 100 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín
Allergének:
áttekitése
- 1Egy lábasba öntsük bele a vizet, barnacukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre.
- 2Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy "gömböcöt" nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
- 3Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára.
- 4Forrósítsunk fel olajat (nem kell sok, de forró legyen). Közben készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy a fánkok lecsöpögtetése után azonnal meg tudjuk forgatni benne a fánkokat.
- 5Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra, töltsük bele a masszát, és egyenletesen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 10-15 cm-es fánkcsíkokat. (Célszerű egy háztartási olló használata, amivel el tudjuk vágni a habzsákból kinyomott fánkcsíkokat.) A kisült fánkcsíkokat lecsöpögtetés után, még melegen forgassuk meg a fahéjas cukorban!
- 6A mártogatóshoz a tejszínt melegítsük fel és a csokoládét kavarjuk el benne, míg el nem olvad.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást